MMVG rit 2009

 home  motor  |  camper  |  camperplaatsen  |  vakantie  |  korte trips  |  Garmin  |  links  |  last changes  |  zoeken
 

 

Vrijdag:

Zoals in de elf voorafgaande jaren was het beginpunt van de MMVG rally van dit jaar weer bij het chalet van de St. Pietersberg. Op enkele nieuwelingen na bestond de deelnemerslijst uit "oudgedienden", die vele van de vorige edities van de rit hadden meegemaakt. Dus een weerzien met oude bekenden.
Na de verplichte koffie met vlaai vertrokken we onder een verlegen zonnetje uit Maastricht. Tot de eerste stop vlak achter Monschau was het
voor de meesten weer even wennen aan het rijden in een groep en aan de wegen, welke laatsten duidelijk verschillen van de standaard wegen in Nederland. Daarna was het genieten van de natuur, de omgeving en de bochten. Stuurmanskunst vereist!
Via een tweetal tussenstops konden we vele uren later ons kwartier opslaan bij Hotel Hüllen in Barweiler. Er volgde een gezellige avond.

Zaterdag:


Na het ontbijt werd er op tijd vertrokken. We waren meer dan klaar voor "Tausendundeins Kurven" in de Eifel, de Westerwald, het Rheingebied en uiteindelijk de Moezel.
Ik realiseer mij nu pas: dat moet voor de jongens uit het Westen van het land toch balen zijn, dat dat ze dit gebied niet zo makkelijk kunnen bereiken als wij zuiderlingen. Er werden natuurlijk de nodige stops ingelast, waarin iedereen kon vertellen wat hij in de periode na de laatste stop had meegemaakt. In Bad Breisig staken we de eerste keer via het veer de Rijn over, om in het Westerwaldgebied terecht te komen. Een streek, die ook bekend is voor zijn keramiek, maar voor wat mij betreft ook voor het kunnen maken van uitstekende motortoertochten.
In Boppard staken we voor de tweede keer de Rijn via het veer over. Nu was het nog maar even tot het hotel "Krähennest" in Löf. Een plaatsje gelegen aan de Moezel.
Op een paar onnozele druppeltjes na, hadden we het tijdens de rit droog gehouden
. Volgens het weerbericht zou deze zaterdag de slechtste dag qua weer zijn. Dat beloofde iets voor morgen....

Zondag:


Alweer de laatste dag. "Time flies when you are having fun". Bij vertrek was er al zon. Alleen had het in de nacht geregend. Tussen de bomen en bossen zou het uitkijken zijn voor nattigheid en viezigheid van afgevallen bloesem. Via een kleine uitstap naar de oostkant van de Moezel, gingen we weer langzaam noordwestwaarts naar de Eifel. De nattigheid tussen de bomen was reeds lang opgedroogd toen we rond noen op de eindbestemming in Ahrbrück arriveerden. Vele hadden nog een lange thuisreis voor de boeg. We namen afscheid van degene die rechtstreeks naar huis reden. Met een relatief grote groep reden we gezamelijk via secundaire weg terug naar Maastricht.
Mijn eerbied voor mensen, die een lichamelijke handicap hebben of hebben gekregen, desondanks toch "hun ding doen" en niet achter de geraniums blijven zitten, is alleen maar gegroeid....   
 

De officiële rit is gereden. Er is een gdb bestandje voor de GPS toegevoegd.

 

 

Leendert?SRX6 in war drive modewesterwald

 

Alle foto's via de link: Garmin route betand: landkaart:
     
mmvg 2009 GDB + landkaart PDF + Google Earth mmvg rit dag 1
    mmvg rit dag 2
    mmvg rit dag 3
     

        overzicht | vorige pagina | volgende pagina