Vakantieoverzicht 2008 t/m 2012

 home  motor  |  camper  |  camperplaatsen  |  vakantie  |  korte trips  |  Garmin  |  links  |  last changes  |  zoeken
 

Vakanties  

 1991 - 1992  |  2003 - 2005  |  2005 -2007  |  2008 - 2014
 
 


Hieronder een zeer zeker niet compleet overzicht van mijn / onze vakanties.
Op het ogenblik alleen maar een korte beschrijving van de vakantie met enkele foto's uit die tijd.
Vroeger met de motor, vol haar en vrienden. Nu meestal met camper, motor, uitgedund haar en vrouw.
Door op de afbeelding te klikken zijn meer foto's beschikbaar.  

 

 

x

Quick access reisverslagen    

 


Met de camper naar Rügen
2014


Rügen is een eiland met een aparte natuur, mede door zijn krijtrotsen, wieken en bodden (grillig verlopende kustlijn). Daarom dat wij in 2014 voor een 2e keer binnen korte tijd naar het grootste Duitse eiland vertrokken. Een hernieuwde en een nog intensievere kennismaking met een streek, welke kan rekenen op een grote schare regelmatig terugkerende vakantiegangers. Terecht, want behalve de natuur zorgen ook de uniek gerestaureerde gebouwen, pieren en huizen stammend uit een lang vervlogen tijdperk voor dat ongekende nostalgisch  vakantiegevoel van weleer.
Let op voordat U onderweg met een gelimiteerde internet verbinding op de link klikt: dit verslag is in PDF vorm en 3.3 MB groot
 

 

 

         


vakantieoverzicht | home
x


Dolomieten, terug via Frankrijk 2013
 


 

We wilden naar de Dolomieten, speciaal om motor te rijden. Wel met een alternatief in het achterhoofd, omdat we wisten dat het weer snel en dan heel langdurig kon omslaan naar regen. Wishful thinking: wat we vreesden, gebeurde. We vluchten naar de Po vlakte. Daar was in ieder geval zon. Het massatoerisme daar is echter niet geheel ons ding. Aan de Bloemenriviera was het al beter, alleen in die regio is het altijd druk.
Arriveren in Frankrijk voelde een beetje als thuiskomen! Waarom...? Dat leest U in het verslag 

 

Vakantieverslag Dolomieten 2013

 

         


vakantieoverzicht | home
x


Zuid Frankrijk 2012
 


 

Frankrijk is groot. Om alleen de bestemming in de titel van dit verslag aan te geven zou afbreuk doen aan de schoonheid van de regio's, die we passeerden op weg naar Canal du Midi. Veel plezierige motorritten heb ik gehad in de Jura, Doubs en de Drôme. Ook door het zwerven met de MH over kleine D wegen in Frankrijk o.a. in het Centraal Massief kan men veel van de omgeving zien. Het verslag handelt ook over de reis naar onze bestemming en weer terug naar huis. Het is voorzien van vele foto's, omdat één foto af en toe meer zegt dan duizend woorden. Klik op bovenstaande banner of onderstaande link.
 

Vakantieverslag Zuid Frankrijk 2012

 

         


vakantieoverzicht | home
x


Noord Duitsland en Rügen 2012

 


 

Een langgekoesterde wens ging in vervulling, onze vakantie met bestemming Rügen. Het vakantie-eiland van eerdere DDR in de Ostsee. Maar ook tegenwoordig is het historische eiland in trek als vakantiebestemming en niet alleen bij Duitsers. De regio "Mecklenburg Vorpommern", waartoe "Rügen" behoort is niet zo bekend bij de meesten. Onterecht, want vooral de Mecklenburgische Seenplatte heeft een uitgesproken natuur. Bergen zoekt men tevergeefs in dit gebied, maar daarvoor in de plaats is er veel waterschoon.
Voor een uitgebreid verslag klik op bovenstaande banner of onderstaande link.

 

Vakantieverslag 2012

 

         


vakantieoverzicht | home
x


Midden Frankrijk 2011

 


 

We hebben voornamelijk overnacht via France Passion uitnodigingen. Ook werden er enkele motorhomeplaatsen en campings aangedaan. Voor ons een ideale mix. We konden zo optimaal genieten van het fijne Franse leven. We reden vier weken door de Lorraine, Ardennes, Bourgondie, Rhone Loire, de Auvergne, Limousin en Centre. Namen die regelmatige Frankrijkgangers zeer bekend in de oren zullen klinken. Een vakantie met een hoog "savoir vivre" gehalte.
Voor een uitgebreid verslag klik op bovenstaande banner of onderstaande link.

 

Vakantieverslag 2011

 

         


vakantieoverzicht | home
x


Duitsland 2010


Redelijk laat in het jaar, startend op het eind van augustus was onze vakantie in zuid Duitsland en dan met name Beieren gepland. Dat bleek naderhand een voordeel te zijn, want de periode voor ons vertrek werd het gehele zuidoostelijke en oostelijke gebied van Duitsland geteisterd door zware regenbuien en slecht weer. Af en toe had dit overstromingen tot gevolg. We hadden dus geluk gehad tijdens onze vier weken verlof: redelijk veel zonnige dagen, weinig regen maar temperaturen die een beetje achterbleven.
Het vakantiedoel was ook bewust gekozen. We hadden zuidelijk Duitsland de laatste 15 jaren niet meer als vakantie doel gehad.
Bij de voorbereiding van de reis diende  voornamelijk internet als informatiebron. We kregen vele behulpzame tips van forum leden van diverse camperfora. Natuurlijk dank daarvoor. Speciaal voor Elmar! Daarnaast waren er de diverse reisgidsen waaruit we gegevens haalden.
Duitsland en zelfs zuid Duitsland ligt niet zo ver af. Toch hebben we in totaal 3140 km alleen in Duitsland gereden met motor en camper. Ook al hebben wij niet het gevoel dat het extreem veel was. Waarschijnlijk omdat we relatief veel reisdagen hadden.
In totaal zullen we niet meer dan 200 km autoweg gehad hebben. Meestal waren die kilometers ook nog onvrijwillig en niet gepland. We konden dan genieten van wegen die kleiner waren als de bekende Bundesstrassen. Gewoon perfekt!!

Hieronder de totale route:

Route vakantie 2010


We overnachtten voornamelijk op camperparkeerplaatsen. Van de meesten werden fiches (reviews) gemaakt. Deze zijn ook te vinden op deze site. Campings werden alleen aangedaan als er overdag motorritten op het programma stonden. Zodoende was mijn vrouw Henriëtte bij mijn afwezigheid "verzorgd"


Indien je op onderstaande link klikt krijg je toegang tot ons reisverslag

Zuid Duitsland vakantieverlag 2010

 

 

         


vakantieoverzicht | home
x


Frankrijk 2009


Een vakantie met nadruk op motorrijden. Het bestemmingsland: Frankrijk en dan voornamelijk het zuiden. Vooraf waren via Mapsource de nodige ritten voorbereid. Deze meeste ritten zijn onveranderd zoals ze gemaakt waren gereden. Enkele anderen behoefden aanpassing, enerzijds omdat b.v. onverharde paden over het hoofd waren gezien en anderzijds omdat het beginpunt (=camping) naar de laatste inzichten werden veranderd. Uiteindelijk moet ik zeggen dat ik ongelofelijk veel gezien heb betreffende natuurschoon, urenlang mij alleen op deze wereld heb gevoeld, op plaatsen ben geweest waar niet erg veel buitenlanders ooit zijn geweest. Af en toe ook moeilijke omstandigheden, kilometers lang loslligende gravel gecombineerd met een niet aflatende hoeveelheid aan bochten en haarspeldbochten.


Mijn vrouw vermaakte zich ondertussen bij de camper, of op de camping. Af en toe wandelend naar een kortbijgelegen dorpje of stadje om inkopen van souvenirs te verzorgen. Zo ieder zijn meug. Ja, cultuur is in tegenstelling tot voorgaande jaren een beetje tekortgekomen dit jaar. Geen uitgebreide bezoeken aan kastelen of grotten. Bij een vakantie van (maar) drie weken moet je keuzes gaan maken.

Wat hebben we wel gedaan:

veel vitaminen opgedaan!
 

         


vakantieoverzicht | home
x

Polen 2008

Polen, Auschwitz Birkenau

Een vakantie samen met andere campersiters naar het zuiden van  Polen. Reis is intensief voorbereid en georganiseerd geworden door een Pools koppel, welke al vele jaren in België woont. Heel veel gezien, bezichtigd en gewandeld. Krakow, Zarkopane, Auschwitz en de andere plaatsen hebben een onuitwisbare indruk achter gelaten. Als we tijd van leven hebben, zullen we zeker weer een keer terug gaan

poi's van belangrijke plaatsen van deze vakantie in Google Earth formaat.

bron: Jan Kowalski 

Hiernaast een film over Auschwitz / Birkenau.
Gemaakt door een medereiziger van onze Polengroep

Bron: Stan Martens, Alken

 


from the 

Aan de rechterkant een beschrijving van een groot gedeelte van onze reis in Polen, welke wij gemaakt hebben. Het verslag is verschenen in de kampeerwereld en gemaakt door Katy en Raymond.

 

Bron: Kampeerwereld

 

 


Fotoverslagen van:

 

 

 

voorbeeld video van stadswandeling Wroclaw, het vroegere Breslau

 

         


vakantieoverzicht | home
x