home  motor  |  camper  |  camperplaatsen  |  vakantie  |  korte trips  |  Garmin  |  links  |  last changes  |  zoeken

 

 

Torrevieja, Allicante- Spanje


Torrevieja in de provincie Alicante heeft geen echte camperparkeerplaats. Hooguit enkele gedoogplaatsen, die op hun tijd ontruimd kunnen worden door de politie, wanneer de overlast weer eens te groot is (geworden). Wij bezochten de toeristische stad aan de Costa Blanca op een dag in februari en hadden het geluk om bij stormachtig weer op de rotsen bij de zee (N37°59'0.81" W0°39'26.04") te kunnen staan met enkele andere campers. Gelukkig op die dag geen politie gezien en konden we ook hier met de kop van de camper in de wind overnachten.


De gedoogplaats vlak langs de zee bij Punta del Salaret in Torrevieja  N37°59'0.81" W0°39'26.04"

Eigenlijk hadden we dubbel geluk, want vooraf wisten we niet dat er die namiddag in deze gemeente carnavalsoptocht zou zijn. Door de stad rijdend hadden we wel al uitbundig geklede dames à la Carnaval de Rio gezien, maar daar niet direct de link gelegd naar een optocht.

Nu zijn we wel wat gewend in het Limburgse, want daar is er in het voorjaar bijna ieder weekend een carnavalsoptocht, maar deze stoet zou toch wel speciaal worden: wulpse uitbundigheid in plaats van Alcohol Alaaf.

 


Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción

Als je wist welke kant uit te gaan was het van de camperplaats een kwartiertje lopen naar een van de plaatsen waar de feestvreugde zich afspeelde. Ik liep heen met een omweg en belandde pas na 40 minuten op het plein bij waar de kerk Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción staat. De straten waren overvol en langs een groot gedeelte van de Calle Ramon Gallud was een rij witplastic tuinstoelen neergezet, waar je tegen betaling de stoet zittend kon volgen. Uiteraard koos ik daar niet voor, om de optocht van verschillende plaatsen te kunnen zien. Een groot evenement want zelf de televisie omroep was er met verschillende camera's en teams bij.

 

Het zal wel een kip of een ei verhaal worden, wanneer je je afvraagt welke bevolkingsgroep eerder was met deze toch wel sensueel opgevoerde ommegangen, de Zuid Amerikanen of de Spanjaarden. Anders gesteld, zijn dit soort feesten in deze stijl naar Zuid Amerika geïmporteerd of heeft de Spaanse veroveraar deze uiting van uitbundigheid met zijn prachtig uitgedoste mensen, verleidelijke dansen en swingende muziek naderhand mee teruggenomen naar zijn moederland. Natuurlijk weet je dat het van oorsprong een katholiek feest is, voorafgaand aan de vastentijd. Swat, het maakt niet uit, gewoon een kwestie van over je heen te laten komen, mee te swingen en te genieten.

 

 

 

Dus veel vitaminen opgedaan en zelfs na terugkomst op de gedoogplaats bij Punta del Salaret bleef het rocken en swingen in de camper maar doorgaan tot in de vroege morgen. Alleen werden de windstoten nu niet zoals eerder vergezeld en ondersteund door samba muziek.

 

Om nog meer foto's van alle moois tijdens de optocht te zien druk op onderstaande link:

Torrevieja carnaval optocht