home  motor  |  camper  |  camperplaatsen  |  vakantie  |  korte trips  |  Garmin  |  links  |  last changes  |  zoeken
 

  Heftige ombouw van een motorfiets  


De Kawasaki 250, waarop Leendert en Ria reeds enige jaren op rondtoerden voldeed niet helemaal meer. Er moest een nieuwe komen. Kiezen was niet makkelijk. Uiteindelijk werd het een Yamaha XT660, welke wel aangepast moest worden.  Deze aanpassing vergde nogal wat las- en nadenkwerk. Hieronder een filmpje, welk eerder uitgezonden werd door TV Drenthe, waarin de verrichtingen van Rob Janssen en consorte werden vastgelegd.
Ik kan mij voorstellen dat voor Leendert en Ria de tijd veel te lang gaat duren, voordat ze kunnen gaan rijden.

Oude glorie, net zoals de VOC
In Mei van 2010 zullen de stuurcapaciteiten van de nieuwe aanwinst getest kunnen worden tijdens de volgende MMVG rit.
bron: TV Drenthe  

 

 

Hieronder een vervolg van de ombouw van de yamaha 660, welke nu vastere vormen begint aan te nemen. De stuurhelften werden speciaal gedraaid/gemaakt door Egbert Streuer. De tank en de stroomlijn gemaakt en de vormgeving aangepast, zodat naderhand het ook nog uitziet als een echte motor.
Een niet zo makkelijk karweitje voor de vormgever Jan Janssen, maar de eindstreep kom zo langzamerhand in zicht.

bron: TV Drenthe

 

 

 

Het is bijna zover: de motor krijgt zijn uiteindelijke vorm en kleur. Er is voor een Rossi kleur en outfit gekozen. Dit ook vanwege de veiligheid door de opvallende kleur. De presentatie zal binnenkort zijn. Het zal voor Leendert en Ria ook een verassing zijn, want ze hebben het definitieve resultaat ook nog niet gezien.

 

 

 bron: TV Drenthe


De ombouw van de motor was na 7 maanden sleutelen klaar. De proefrit met de Yamaha verliep prima. Nu was het tijd voor de presentatie. Leendert en Ria hadden bewust berichten over de vorderingen van de ombouw van hun motor in de media gemeden, zodat het uiteindelijke resultaat ook voor hun een verrassing zou blijven. Uit hun reactie was wel op te maken dat ze alleszins tevreden waren met het geleverde werk.

 bron: TV Drenthe