home   |    motor   |    camper   |    camperplaatsen   |    vakantie   |    korte trips   |    Garmin   |    links   |   last changes  |   zoeken
 


Voor uitleg van herberekenen garmin routebestanden klik hier
 

144 kilometer motorrit  Lieler, door Eifel en Luxemburg


Garmin routebestand
 


pdf bestand
 


Google Earth bestand


Google maps bestand


rondrit Lieler 144 km

 


rondrit Lieler 144 km


rondrit Lieler 144 km


rondrit Lieler 144 km

 

Motorrit van 144 kilometer met als uitgangspunt de camping Trois Frontières in Lieler.
De route wordt gereden in het grensgebied van de duitse Schnee eifel en het Luxemburgse grondgebied. Het zijn eigenlijk allemaal betreden paden, maar de afwisseling tussen kleinere en grotere wegen mag er best zijn. Vanaf de start beginnen we kleine landwegen om op te warmen voordat we enkele kilometers verderop op de iets grotere weg komen. Overbodig te zeggen dat de Schne eifel steeds weer leuk is om te rijden. Alleen moesten we enkele keren de route verleggen omdat wegens wegwerkzaamheden o.a. bij Daleiden de weg over een grote afstand was opgebroken. Eenmaal terug in het Luxemburgse kan bij de Mont St. Nicolas weer als vanouds goed gas gegeven worden. Om weer klein af te sluiten naar het eindpunt de camping van de drie grenzen.

 

176 kilometer motorrit  Lieler, door Eifel en Luxemburg


Garmin routebestand
 


pdf bestand
 


Google Earth bestand


Google maps bestand


rondrit Lieler 176 km

 


rondrit Lieler 176 km


rondrit Lieler 176 km


rondrit Lieler 176 km

 

Vanuit dezelfde camping werd onderstaande motorrit gereden. Via de mooiste weggetjes naar Gerolstein. Onbewust waren dit voor 85% wegen, die ik al eens gehad had tijdens andere ritten in dit gebied. Maar het gaat natuurlijk om de combinatie van de wegen tijdens deze rit en het gezelschap van de andere rijder(s). Er werden enkele interessante stopplaatsen aangedaan, zoals de locomotief in Pronsfeld, die daar als overblijfsel van wat eens een spoorweg was. Nu is dezelfde spoorlijn in gebruik als fietsroute. Een zelfde idee hebben ze ook al gehad in Belgie in Burg Reuland. Voordeel voor het fietsen is natuurlijk dat de stijging nooit meer dan 3° bedraagt. Omdat we er langs kwamen ook even gestopt bij een overblijfsel van de Westwall (Siegfriedlinie) bij de tankversperringen vlakbij het dorpje Grosskampenberg. Voor de rest uiterst aangenaam gereden: de ouwen hebben het sturen nog niet verleerd.

 

        Klik hier voor meer foto's van deze mototrrit vanuit Lieler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meer foto's >>>
 

bron: Johevri.be

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens of gepresenteerde data
 
 
 
   

 

 

Garmin pagina | motor pagina

Achtergrond: Yamaha SRX in wardrive mode