home   |    motor   |    camper   |    camperplaatsen   |    vakantie   |    korte trips   |    Garmin   |    links   |   last changes  |   zoeken
 


Voor uitleg van herberekenen garmin routebestanden klik hier
 

175 kilometer motorrit  Viechtach, Bayern Duitsland

Garmin routebestanden
 

pdf bestand
 

Google Earth bestand
 


rondrit Viechtach 175 km

 


rondrit Viechtach 175 km


rondrit Viechtach 175 km

 

Uitgangspunt voor deze rit in de wonderschone omgeving van de Bayrischer Wald is de boederij standplaats vlakbij Viechtach, welke reeds op deze website hier besproken is. Dit gebied moet door god op een feestdag gemaakt zijn, want het verenigd alles wat de motorrijder zich maar kan wensen. Veel, veel bos, bochten, bergen en dalen. Sommige bergen overstijgen de duizend meter hoogte. Op die plaatsen kan men dan ook skiliften en alpine-afdalingen tegenkomen.
De rit zoals ik ze gereden heb is voor de normale motorrijder niet te doen. In het begin waren er veel onverharde paden. Dit is duidelijk te zien wanneer je de daadwerkelijk gereden track vergelijkt met de gecorrigeerde route. Voordeel is wel dat het uiiterst mooie plaatjes kan opleveren van idyllische plekken in een bos. Dus de aangepaste route rijden, want ook hier geldt het motto "kids, please don't do this at home".
Afgezien van het begin en een incidentele wegomleiding verliep de rest van de route geheel naar tevredenheid. Daar kon de regen die af en toe tijdens de rit viel niets aan af doen.
Tegen het route einde werd er een kleine detour gemaakt richting "Gläserne Scheune".
 

meer foto's >>>

 

Idyllische plekjes        Regen in Regen

 

31 kilometer motorrit  Viechtach, Bayern Duitsland

Garmin routebestanden
 

pdf bestand
 

Google Earth bestand
 


rondrit Viechtach 31 km

 


rondrit Viechtach 31 km


rondrit Viechtach 31 km

 

Vanuit dezelfde locatie van hierboven werd op de dag van aankomst een motorritje gemaakt zonder uitgezette route. Kijken of het oude gevoel van richting van vroeger nog steeds aanwezig was. Wel enkele malen "bots" gereden, maar dat kwam, omdat de gewone weg overging in bosweg of onverharde weg welke afgezet was voor overig gemotoriseerd verkeer. Omdat ik in de spijkerbroek reed en niet in de leren war drive mode zoals normaal is het maar een kleine rit geworden. Mede omdat mijn vrouw in de tussentijd klaar was met koken. Het rondje mag er wel zijn denk ik. Het gevoel is dus nog niet weg.

Vertrekpunt rit 

 

137 kilometer motorrit  Viechtach, Bayern Duitsland

Garmin routebestanden
 

pdf bestand
 

Google Earth bestand
 


rondrit Viechtach 137 km

 


rondrit Viechtach 137 km


rondrit Viechtach 137 km

 

Ook nog een derde rit in deze mooie omgeving. Dit keer weer een iets langere rit. Geleerd uit de ervaringen bij het samenstellen van de vorige rit in dit gebied iets grotere wegen als voorzet genomen. Wist ik in ieder geval dat er dit keer geen onverharde wegen in het parcours zouden zitten. De rit werd met zonnig en een vijftal graden warmer weer gereden dan de vorige ritten. Onder die omstandigheden is nog duidelijker dat deze omgeving iets extra's te bieden heeft voor de motorrijder. Echt genieten.
Het laatste gedeelte van de rit naar was iets te lang en teveel rechtuit, over te grote weg. Er is in de aangepaste versie een alternatieve route over kleinere weg gemaakt. Deze is echter niet meer gereden.
Het viel tijdens alle ritten op, dat het asfalt in dit gebied heel vaak bruine strepen vertoonde. Zover ik heb kunnen nagaan zijn deze niet glad. Op internet niet kunnen vinden wat de oorzaak van deze strepen is. Het zal niet komen van de agrarische activiteiten, omdat de strepen en de plekken op te grote schaal voorkwamen.
 

meer foto's >>>

 

Mooie landschappen        Führt im Wald

 

 
 

bron: Johevri.be

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens of gepresenteerde data
 
 
 
 

 

 

Garmin pagina | motor pagina

Achtergrond: Yamaha SRX in wardrive mode