home   |    motor   |    camper   |    camperplaatsen   |    vakantie   |    korte trips   |    Garmin   |    links   |   last changes  |   zoeken
 


Voor uitleg van herberekenen garmin routebestanden klik hier
 

82 kilometer motorrit  Tittmoning, Bayern Duitsland

Garmin routebestanden
 

pdf bestand
 

Google Earth bestand
 


rondrit Tittmoning 82 km

 


rondrit Tittmoning 82 km


rondrit Tittmoning 82 km

 

Uitgangspunt voor deze rit van 82 kilometer in de grensstreek Duitsland/Oostenrijk  is ACSI camping Seebauer gelegen bij het plaatsje Tittmoning. Het grootste gedeelte van de rit is gelegen op Oostenrijkse bodem. In het begin is het iets grotere weg, maar daarna worden toch de kleinere landelijk wegen opgezocht. Je zult veel kleinere boerendorpen passeren. Het wegdek in deze dorpen bestond af en toe gedeeltelijk uit grind, vanwege waarschijnlijk de strenge winter. Verder was de asfaltkwaliteit goed tot zeer goed te noemen. Ook bossen en mooie glooiende heuveltjes en bergen ontbreken niet in het parcours. Het verdiend aanbeveling om in Oostenrijk te tanken, want in de periode dat ik er was was de super ca. 30 eurocent per liter goedkoper dan in Duitsland. In Ach ongeveer een 16 tal kilometer voor terugkeer op de camping voordat je via enkele haarspeldbochten afdaalt naar de Inn is er een uitzichtspunt over Burghausen met de langste burcht van Europa en de Inn dat meer dan de moeite waard is. Dit uitzichtspunt wordt rechts van de weg aangegeven. Voor foto's van dit panorama, welke wij tijdens een eerder gelegenheid bezocht hadden, klik hier >>>
Van dit punt terug naar de camping voeren de wegen meestal door bossen. Altijd aangenaam voor de motorrijder.

Gereden september 2010.

 

Gratis Reisgids

Burghausen  (Bayern)

Bekijken >>

 

 


 


 

meer foto's van de rit >>>

 

Mooie landschappen        Veel bos

 

79 km motorrit  Tittmoning, Bayern Duitsland

Garmin routebestanden
 

pdf bestand
 

Google Earth bestand
 


rondrit Tittmoning 79 km

 


rondrit Tittmoning 79 km


rondrit Tittmoning 79 km

 

Op aanraden van onze Duitse buurman op de camping hierboven genoemd zou in deze rit het Beierse bedevaartsoord Altötting opgenomen worden. De lengte zou meevallen en moest makkelijk te doen zijn in een paar uurtjes. Dit inclusief een korte bezichtinging van het eerder genoemde bedevaartsoord.
De rit was misschien ook vanwege het weer teleurstellend. Veel lange bochten, rechte weg en weinig geaccidenteerd terrein. De weg tussen Mühldorf en Altötting mag je helemaal vergeten want het is een brede rijksweg met een maximum snelheidslimiet van 60 km. De rest n de rit kan het beste met hogere snelheden gereden worden, als ik normaal pleeg te doen. Dan kan het nog fun betekenen en zijn de bochten ronduit interessant. Altötting kan voor gelovige katholieken interessant zijn, Zeker omdat de vorige en de tegenwoordige Paus er meermalen zijn geweest. De vele winkeltjes met allerlei prullaria à la Lourdes stonden mij een beetje tegen. Daardoor kreeg ik niet het serene gevoel, dat ik wel kreeg toen ik tijdens een eerdere vakantie de atmosfeer van de bedevaartsplaats Fatima in Portugal onderging en daar de toewijding zag, die de velen gelovigen ten toon spreidden.
Tittmoning is wel niet opgenomen in deze rit, maar wel bezocht (te zien in de tracks) is een leuk plaatsje met een voor die landstreek typisch stadscentrum. 

 

Gereden september 2010.

 

Gratis Reisgids

Altötting  (Bayern)

Bekijken >>

 

 


 


 

meer foto's van de rit >>>

 

glooiende bochten        Bedevaart in Beieren

 

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens of gepresenteerde data
 
 
 
 

 

 

Garmin pagina | motor pagina

Achtergrond: Yamaha SRX in wardrive mode