home  motor  |  camper  |  camperplaatsen  |  vakantie  |  korte trips  |  Garmin  |  links  |  last changes  |  zoeken
 

Voor uitleg van herberekenen garmin routebestanden klik hier
     

Garmin routebestanden

 

pdf bestanden


 

Google Earth bestanden


 

 

In eerste instantie had ik andere ritten uitgezet in deze streek. Onderweg zijn we van plan van camping veranderd, omdat we op zoek waren naar een camping met internet. Deze camping werd gevonden in Meyrueis, "Le champs d'Ayres". Bijkomend voordeel was dat dit plaatsje een zeer goed uitvalsbasis is voor een Tarn rondrit. In de zomer misschien net iets te toeristisch, maar in de nadagen van de zomer "just right" voor ons.
Door tijdgebrek, je moet immers keuzes maken heb ik de rondrit van 99 km niet kunnen rijden. Maar ik weet zeker dat alles hier in de buurt de moeite waard is. Die bewaren we dus voor een volgende keer.
Welnu de 138 km rit is in het algemeen vlotter dan mijn vorig uitgezette ritten in deze vakantie. Af en toe van superbike-allure. Maar er zijn dan weer van de kleine, kleine wegen die nauwelijks breder zijn dan een volwassen auto. Meestal van niet al te goede kwaliteit. De tijdsduur zonder al te veel pauzes en met een 15 kilometers extra bedroeg ca. 4,5 uur.

Klik hier voor de foto's genomen tijdens de rit.

 

De Gorges de Tarn behoeft geen verdere introductie. Is wat schoonheid betreft zeker te vergelijken met de kloof van de Ardèche, zoniet mooier, omdat het minder toeristisch is. Ook kan men beneden langs de Gorges rijden. Dat versterkt de indruk van de hoogte. Vanuit de camping gaan westwaarst over de D996 en verlaten het dorp Meyrueis. Even later volgt de kloof gorges de la Jonte. Op zich al indrukwekkend. Op een gegeven moment kunt je rechts boven op de berg een boog zien de "arcade des Bergers" . Na Le Truel ziet men aan de rechterkant "les vases de Sevres et de Chine".

 

Rondrit Tarn vanuit Meyrueis lengte 86km


Bij Le Rozier rechts om de Gorges de Tarn te volgen. Regelmatig moet men door uigehouwen tunneltjes, maar de laagste is 3.80m ruim voldoende voor iedere MH. De overhangende rotsen, die het heel vroeger onmogelijk maakten voor het doorrijden met een MH zijn verdwenen. De wegkwaliteit is goed tot zeer goed. We blijven de Tarn noordoostwaarts volgen tot in Sainte Enimie.  Hier steken we via een oude brug de Tarn  over, om direct stijl bergop via de D986 te gaan. Wegdek is hier subliem. Rij niet al te hard want anders mis je na een kilometer of 5 een mooi uitzichtspunt over de Gorges de Tarn.
Eenmaal op de hoogvlakte moet de weg richting Muyrueis gevolgd worden. Rechts kan men op een gegeven moment naar Aven Armand, de bekende grotten maar dit is voor een volgende keer. Vlak voor Muyrueis wordt het landschappelijk weer grilliger en interessanter. Het is dan niet meer ver naar de ACSI camping Le champs d´Ayres.

 

Moeilijke en gevaarlijke weg?  uitzicht bij 138 km rit  Col de Perjuret  

 

alle foto´s 138 km rit

bron: Johevri.be

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens of gepresenteerde data
 
 
 
 
<<< vorige rit

volgende rit >>>

 

 

Garmin pagina | motor pagina

Achtrgrond: Yamaha SRX in wardrive mode